donderdag 16 december 2010

donderdag 9 december 2010

woensdag 8 december 2010

Naakt

Mijn werk van vandaag, was waarschijnlijk niet goed geconcentreerd. De verhoudingen zijn diep droevig, dit komt denk ik omdat ik ruimte om me heen nodig heb. Dit laatste was weer een beetje ver te zoeken. We stonden weer heerlijk gezellig 'hutje mutje' op elkaar. Vervelend.
Volgende week gaan we weer een doek in elkaar slaan.... Ehm in elkaar zetten. Nouja enfin een doek maken. Er is geen huiswerk en we gaan tijdens de les niets anders doen.

maandag 6 december 2010

Stage 5

De kinderen konden vandaag weer verder met het linoleumwerkje. Een aantal waren zelfs al bezig met het uitsnijden van de gezichten. Je ziet ook goed dat er leerlingen zijn die er veel zorg aan besteden om een hele mooie tekening te maken, terwijl dat eigenlijk niet hoeft. Ik heb er nog iets van gezegd, maar ze vinden het zelf prettiger zo. Ook kunnen ze nog niet helemaal voorstellen hoe zo een afdruk er uiteindelijk uit gaat zien. Een jongen heeft namelijk wat letters getekend en uitgesneden, maar heeft daarbij totaal geen rekening gehouden dat hij dit in spiegelbeeld had moeten doen. Grappig om te zien, hij komt dit wel tegen tijdens het afdrukken. Het is eigenlijk ook wel goed zo, zo leren ze er gelijk van.
Voor de havo 3 klas stelde Dana voor dat wij de les over zouden nemen. Leek makkelijker dan verwacht. De leerlingen gingen gelijk ons uitproberen, en waren veelal vervelend. Zelfs zo erg dat we een aantal leerlingen apart moesten zetten. Niet veel later kreeg ik een vervelende discussie met een meisje, ze vond het belachelijk dat er mensen bij tekenen apart worden gezet. Helaas kon ze me niet normaal te woord staan maar kreeg ik een behoorlijk grote bek en een arrogant hoofd. Toen wist ik even niet wat ik moest doen, of haar apart even op de gang wat vertellen over respect of zo in de klas. Daarbij vond ik het al met al best vervelend. Later heb ik dit nog besproken met Dana. Zij vertelde me dat je ook een beetje moest luisteren naar wat je gevoel zegt of wel wat er het eerste in je opkomt. Dan had ik waarschijnlijk voor gekozen om dat meisje mee te nemen de gang op. Ik zou dat niet zomaar doen, het was nu mogelijk omdat Aïdat ook nog in het lokaal was.
Na de pauze hebben we weer een les overgenomen, dit keer de 2R. Ik zag hier behoorlijk tegen op, omdat het uur hiervoor niet zo heel erg leuk was. En deze klas er ook wel om bekend staat erg druk te zijn. Gelukkig reageerde deze klas eigenlijk heel erg leuk, het was gezellig, we hoefden niet boos te doen. Leerlingen stelden ons vragen, super leuk. Zo kan het dus ook. We hebben ze na de les dan ook bedankt dat ze zo goed hadden gewerkt. Waarop de klas merkbaar trots werd, ze hadden dat nog niet eerder gehoord van een leraar.
Tijdens de ckv les werden er filmpjes getoond, dit omdat de leerlingen zelf ook een filmpje moeten gaan maken met een groepje. Wij hebben nog een filmpje laten zien die onze klasgenootjes hadden gemaakt. Gaaf was het dat er een jongen hier zijn mening over durfde te geven. Iets wat ik totaal niet had verwacht. Na deze les had ik van het lesgeven hiervoor behoorlijk de knollen op.

woensdag 1 december 2010

Jack

Dit is Jack, hij lijkt niet op Jack maar toch is het Jack. Hij ging liggen en wij mochten schilderen. Vond het maar een stomme pose. Volgende keer hopelijk beter. Oja, ook wil ik niet meer zo dicht op mijn buurvrouw staan. Jeetje wat krap zeg.